Европейският парламент, Съветът и Еврокомисията постигнаха в 11-часов пазарлък в понеделник

...
Европейският парламент, Съветът и Еврокомисията постигнаха в 11-часов пазарлък в понеделник
Коментари Харесай

Евросъюзът се устреми към бюджет през 2023 г. за 186,6 млрд. евро

Европейският парламент, Съветът и Еврокомисията реализираха в 11-часов пазарлък в понеделник вечерта, като се съгласиха на 186,6 милиарда евро в плануваните заплащания следващата година. Трите институции се споразумяха за нарастване на бюджета, което е с над 1 милиарда евро повече от в началото препоръчаното от Европейската комисия, с 0,7 милиарда евро по-малко от настояването на Европейския парламент, само че с към 2,7 милиарда евро повече, в сравнение с желаеха страните от Европейски Съюз.
По-голямата част от нарастването - равняваща се на 280 млн. евро - е ориентирана към увеличение на средствата за подкрепяне на Украйна и прилежащите страни като Молдова. Увеличен е и бюджетът на Европейски Съюз за " военна подвижност ", с цел да се модернизира транспортната инфраструктура, тъй че военните средства да могат да се придвижват бързо в границите на съюза.
За да влезе в действие, съглашението би трябвало да бъде утвърдено в границите на две седмици от Европарламента и от Съвета на Европейски Съюз. Парламентът ще я гласоподава на пленарното съвещание идната седмица в Страсбург. Прагът за одобрение на договорката в Съвета на Европейски Съюз е квалифицирано болшинство от страните, тъй че се чака тя да мине и там.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР